View Single Post
Staro 11.11.2002., 20:14   #26
Red_Baron
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
Originally posted by ozren
tvoje pitanje cemu asinhroni rad memorije od procesora je jako dobro. tu ti ovisi o kojoj se platofrmi radi... za athlone ti je to totalna pushiona jer je njihov fsb 266mhz (ovi na 333 se jos nisu pojavili u prodaji) i od npr. asinhronog rada memorije na 333mhz imas minimalne koristi (konkretno na kt333 chipsetu imas minimalne koristi koje izlaze iz nesavrsenstva via memorijskog kontrolera, pa mu onda ddr333 da mali boost iako ustvari od toga nebi trebao imati nista).

P4 je pak druga prica jer on radi na 4x100 ili 4x133mhz, ili ti na 400 ili 533mhz... tj ima taj quadspeed bus. ddr memorija je pak double speed i jasno postane da tu postoji raskorak u bandwidthu u korist procesora pa je onda zgodno iskoristiti te mnozitelje da se bolje nahrani procesor. ovo bas nisam dobro objasnio ali ne znam kak bi rijecima, verbalno bi to islo puno lakse.

OK, nije mi skroz jasno čemu taj quad BUS? 400MHz i 533MHz su ogromne vrijednosti nasuprot AMD-ovim 266, zašto onda nije intel puno brži procesor od AMD-a, ili točnije, zašto Intel platforma nije brža od AMD-ove... No to je druga priča, ovo s hranjenjem sam dosta dobro skužia) Samo jedno pitanje, postoji li mogućnost asinhronog rada na starijim pločama/procesorima kao što je moj. ili drugi primjer, jedan od tih prijatelja ima Celer 900, 9x100 i pc133 memoriju, da li mu ta memorija stvarno radi na 133MHz (kaže da na ploči namješta koju memoriju ima: pc100 ili 133). I JOŠ! jedno pitanje kad ste svi tako voljni.. ako ja sad umjesto mog P 6x100 stavim nekog coppermina od, recimo, 6x133 a ostavim pc100 memoriju odna ću morat spustit sabirnicu na 100, jel tako? (pustimo sad clockanje).....pa će sami procesor radit na 6x100 tj. na 200 MHz manje.... Da li je to stvarno tako?
Red_Baron je offline   Reply With Quote