Citiraj:
Autor Kreso st
jel itko kupovao biciklu iz inozemstva? kako ide to s pdv-om i carinom?
|
Makneš porez strane države (ako je iz EU, ako nije onda ne mičeš ništa), dodaš poštarinu, pomnožiš sa 1.25 (naš PDV) i još oko 200-300kn špediterskih usluga ako se ne varam ako cifra prelazi 5000kn.
Darko i ja smo se danas odpeljali gore. Lojstek ide bez problema, mada je mene gušilo koliko se nisam vozio. Prvi prelaz ceste bez problema, do drugog prelaza ceste jedno 10m guranja (onaj najstrmiji" dio gdje je korijenje i kamenje). Od makadama prema Tigrovom oku bez problema, tek na onom zavoju kod oka nismo uzeli dobar zalet i morali smo prošetati na ravno.
Od Trešnjevke nam je trebalo do gore 2:50. Krenuli smo oko 9 i 10, kod makadama bili u 11h, a po makadamu oko Tigrovog oka nam je trebalo 50minuta do lugarnice

.
Dolje smo ciljali na devetku i to je bio polovičan zajeb. Od Tomislavca ne ide, ali tamo od uspona na cestu ide do Grafičara ide čist fino po utabanom. Od Grafičara do Risnjaka ide ali po makadamu. Od Risnjaka makadam do onog zavoja gdje je devetka je govno belo, a od tog zavoja blato bez prestanka. Uglavnom, cum shotova u oko, usta - svuda ga je bilo. Mud guard je spašavao koliko je mogao, ali blata ohoho.
Ali na kraju super vožnja naravno. Čak mi je draži bio uspon nego spust.