Pozdrav ekipa, čudnog li čuda isti model laptopa imam i imam identičan problem. Naime, radio sam nešto na laptopu i samo nestalo slike. Ugasim ga upalim par puta ništa. Laptop je spojen na vanjski monitor.
Sada me zanima, jeli moguće da je vrisnuo inverter? Ima li on kakve veze ako je laptop spojen na eksterni monitor točnije, jel bi grafička davala izlaz na VGA iako je vrisnuo inverter (pretpostavimo da je)? Rastavio sam laptop i uslikao inverter. Jedna bakrena minižičica s namota transformatora koja ide na jedan pin je problematična jer je taj pio odlemit s pločice ali kao da je tvornički to tako (dakle nema ništa crno i sl). Na slikama će se vidjeti što mislim. I s druge strane invertera ima jedan pin koji je odlemit (postoje 2 x 2 pina) od toga je jedan od jednog para odlemit ali mi se čini i da je to tako tvornički.
Suma sumarum, ako je on otišao jel bi slika bila na ext monitoru? I može li tko potvrditi prema opisu problema i slikama koje ću staviti da je on krivac? Laptop kad upalim, čuje se ventilator (miš ne svijetli iako je spojen na USB), CD se čuje kad ubacim itd. Probati ću vidjeti pod kutem ovo što je kolega gore opisao da se vidi slika pa ću javiti.
P.S. Može li eksterni monitor tako raditi 'sam po sebi' ako je primarni njegov vrisnuo? U Win7 se on mora ručno pokrenuti.