View Single Post
Staro 01.02.2013., 14:53   #2
eKICh
Premium

Datum registracije: Dec 2009
Pozz, prvo moraš stvarno utvrditi dali je otišla neonska (CCFL) lampa ili je do invertera. Znaći veliš slika se vidi ali nema osvijetljenja, pa te neću zamarati time da s ekom đepnom lampom osvijetliš ekran vidjet ćeš da slike ima. Najjednostavnije je ovako istestirani, ako negog znaš da ima ekran razbijen nema veze koje velićine samo da isto ima lampu (moraš biti siguran da lampa radi), tako da samo lampu uštekaš u inverter i vidiš onda jel pali tu lampu, ako je ne pali otišo inverter, ako je plai lampa je.
E da ti objasnim inverter ti je ona zelena (može biti i druge boje) pločica ispod samog ekrana i na desnoj strani ti je uštekana lampa iz ekrana(dvije žićice idu iz dna ekrana u tu ploćicu).
E ako je inverter nabaviš drugi i riješena stvar, barem bi se za taj model laptopa trebalo naći invertera, mislim da čak paše i iz nekih drugih HP modela.
Ako je lampa u pitanju, onda zamijena same lampe ili ekrana, s tim da mislim da ako nećeš sam mijenjati lampu da ti se ne isplati je mjenjati, nego nabaviti drugi rabljeni ekran.
Ako ti nije što jasno i trebaš još pomoći oko same nabave ostalog javi mi se na PM.
eKICh je offline   Reply With Quote