View Single Post
Staro 01.02.2013., 14:06   #30127
tomasini_
Premium
Moj komp

tomasini_'s Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
Mene samo zanima kad Shan bude sklopljen koliki ce biti ceh, mislim da ce biti zanimljivo

Problem kod prvog bajka je taj sto se uopce ne zna koju opremu ima jer ne pise, ali ajde recimo da ima sve Altus, iako je pametno prije kupovine znati koji je pogon, lanac, kazeta, kotaci i nabe na njima, koji su mjenjaci najmanje je bitno jer se lako zamijene za bolje. Na ravnom asfaltu, makadamcicima i sl. ionako svaki dobro salta.

Drugi bajk je naravno bolji i taman je opremljen otprilike do razine ispod koje se ne isplati ici. I meni dosta bitno - bolje izgleda
S ovim drugim i rezimom voznji koji si opisao bi vjerojatno bio miran duze vrijeme.
IMHO, mislim da se ne isplati nadoplacivati soma i kusur kuna za klasu-dvije bolje dijelove, jer ce u tom slucaju cifra dobrano narasti (~50% vrijednosti kupljenog bajka) a za tu lovu se kupi kudikamo bolje opremljen bicikl od Acera-Alivio kombinacije.

Vozi sad ovo sto imas, a kad ubijes Altus dijelove laganini nadogradi na korak-dva-tri bolje, do tad ces vec (sa)znati kaj ti tocno od opreme i bicikla treba.

[edit]

Skoro pa je.
Cross bajk bi otprilike bio Trekking bajk s MTB dijelovima, malo agresivnijim gumama i bez opreme za grad (blatobrani, svjetla, paket treger...)
e ovako, u ovih par dana toplog vremena vozio sam kupljeni bajk po gradu i utvrdio da me jako privlači "igranje i zezanje" u vidu laganih skokića s rubnika ceste ili prelazaka kanala ispred kuće. čitajući vaše postove i gledajući ove video klipove želim i u prirodu. zapravo jako dugo nisam vozio biciklo a nikad i nisam imao neki "bolji" pa nisam bio svjestan koji je to gušt. sad sam sav zbunjen...pitam se koje su granice do kojih mogu ići s njim, pošto je ipak cross-trekking i još s điđa-miđama (blatobrani, svjetlo)? da li bi za mene ipak bolji izbor bio (obzirom da planiram duga putovanja ali se ne želim odreći zezanja) jedan mtb kojeg bi eventualno malo prilagodio cestovnoj vožnji? zbunjen sam skroz...