Nisam previse u ovim vodama, pa ako netko zna za kakav software kojim bi mogao rijesiti ovaj problem...
Imam wlan i 4 clana koja su prikljucena na njega (ukupno 7 uredaja ukljucim li i mobitele). Ja sam osoba koja se u neku ruku brine o "kucnom redu". Ja zelim da svatko ima 1/4 brzine i 1/4 ukupnog prometa koji nam ISP daje. Znam da je na odredenim routerima moguce limitirati brzinu, no na mojem to nije, pa...
Dakle treba mi program kojim mogu:
- sa svog racunala pogledati ukupni mjesecni upload i download svakog od spojenih korisnika (ne mora biti u bilo kojem trenutku, moze i samo kad je taj korisnik spojen na mrezu)
- sa svog racunala postaviti max global download/upload brzinu svakog od korisnika u bilo kojem trenutku
- postaviti pravilo da kad user postigne svoj limit po pitanju prometa da ga se ili kicka ili da mu se limitira veza na 0,5Mbps
- zabraniti ostalim userima da mijenjaju postavke ili gase taj program (pa na taj nacin ne registriraju svoj promet ili maknu limit sa brzine)
Ukoliko takav software postoji i potrebno ga je instalirati na sva racunala idealno bi bilo da on nije vidljiv (u trayu ili gdje vec), te da ga korisnik ne moze ugasiti ili si sam namjestiti postavke koje mu ja kao admin odredim.
Ajmo znalci, ako netko ima ideju...
PS: Ako netko preporuci netlimiter, moze li se namjestiti da ga useri ne mozu iskljuciti ili mijenjati postavke, te da ja (kao admin) imam pristupam s drugog racunala?