Tema: Automobili
View Single Post
Staro 31.01.2013., 10:48   #5408
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
E pa tu se varaš. Dakle sve originalno, remen, španeri i šta ja znam šta sve ide, mjenjano u servisu. Ak su tam zajebali, jebga onda. Sad mi majstor veli da je možda starost uzrok, pošto je prošlo 6 godina. Malo mi blesavo pošto je auto prešao 56 k u tom razdoblju, a interval je 100 k. Dal starost smije utjecat na to, ne znam. Po mom, ne bi trebalo.

Ma i inače, kaj ti vrijedi podatak da npr toyota ima recimo samo 30 kvarova na 1000 ak si ti jedan od tih 30 vlasnika. Jebga, šit hepens.

Distribucijski remen se mijenja ili na određenom intervalu (60, 80, 95000km) ili u periodu od 5 godina, ovisno što dođe prije.
Rijetko koji proizvođač će ti dati 7 godina na izmjenu remena, ali će kilometražu dati i veću. peugeot ide i do 240 000 km, ali unutar 5 godina.
A vjerojatno znaš da guma stari i gubi prvotna svojstva, kako autoguma, tako i remen. Tako da je nakon 6 godina ipak krivnja na drugima ramenima, a ne na proizvođačevim.
Ja sam na ženinom autu prošle godine mijenjao remen na 22 000 km i 5 godina starosti, a preporučeno je ili 5 godina ili 60 000 km.

Živio
Juan je offline   Reply With Quote