Na to sam ja mislio kada sam napisao da su kvalitetom večina "tu negdje,pogotovo danas",danas ne postoji proizvođač koji može biti predmetom ismijavanja,tehnologija je otišla toliko daleko da se može s malo napraviti puno,može se napraviti pouzdan motor bez astronomskih ulaganja u inžinjering,recepti su tu,otkriveni.
Kiu smo gledali kada je žena kupovala auto,nema mu se šta zamjeriti,ali eto,opet je bilo skepticizma pa je uzela japanca.Nema lošeg auta danas,ali može se pričat koji nude više ili isto za manje,ili koji nudi bolje za istu cijenu.
Mi smo bili apsolutno zadovoljni s 2 od 5 njemaca,isto tako jedan preskočeni zupčasti na jednoj mazdi ne znači da treba generalno donosit zaključke,da su sve mazde sranje,ili jedan golf koji nije stvarao probleme ne znači da su svi takvi.Imam prijatelja koji ima golfa peticu,TDI,otišao mu je mjenjač...tražili su par kg eura u servisu,na kraju je dobro prošao jer je našao za 800 eura,skinuli s karamboliranog.
Svi se kvare,svi imaju dječjih bolesti,to je posljedice masovne proizvodnje i korištenja jeftinijih materijala koji nekada nisu ni postojali,sve u svrhu veće zarade,posljedice kapitalizma.
Za sada niti jedan japanac nama nije stvorio ni najmanju brigu,tu je bio avensis,dvije micre,note,juke,2 civica,sad dolazi qashqai...sve novo iz salona,0km,da kucnem u drvo...kada se situacija promjeni,idemo dalje,iako,neznam što,tko zna,možda korejci!