daklem, skinuo sam hladnjak....i sve štima na prvi pogled, pasta je bilo OK stavljena, hladnjak dobro legao itd itd.....očistio sam sve i stavio origigi pastu od Freezera 7....sve ponovo montirao i testirao i čik pogodi - sve po starom....
pod pretpostavkom da je moj primjerak hladnjaka potpuno ispravan evo mojih rezultata nakon pregleda i ponovnog spajanja......
Fan Contrlol uključen: Freezer 7(cca 750 rpm) u idle modu tiši od intelovog hladnjaka no temp malo viša nego kod intelovog
load mod: radi na cca 2400 rpm-a i temp proca je niža nego kod intelovog hladnjaka, također i znatno tiši od intelovog (intelov je tu znao i gotovo zaskvičati kao mali motor)
Fan control isključen: Freezer 7 (radi non stop na cca 2450 rpm) čuje se kao i Intelov hladnjak (možda i malo bučniji ali frend veli da nisam normalan, da imam uho špijuna :-))) al meni se čini da je intel tiše radio u idleu jebiga) i manja temp proca nego kod intela - cca 43-44 °C
load: ovdje je Freezer tiši (nego intel sa fan controlom u loadu) i hladi bolje za par stupnjeva....
da sumiramo..sa fan controlom tiši (stvarno tih!) i lošije hladi u idle modu, a u load modu znatno tiši od intela i malo bolje hladi
sa isključenim fan controlom u idle modu glasa se kao i intelov (intelov sa uključenim fan controlom) i malo bolje hladi, a u load modu bolje hladi i tiši
sve u svemu jebeš proc koji ne možeš pošteno overclockat i za koji moraš kupiti neki skupi hladnjak da hladi relativno tiho i dobro...kao nekad za stare athlone xp.....
fakat neznam što bih rekao sada...neki vlasnici freezera 7 su mi se javili i vele da im je gotovo bešuman i da drži vrlo niske temperature..ja imam potpuno suprotno iskustvo....jel su mi možda u Linksu nehotice uvalili neispravno - neznam - ovo je bio zadnji primjerak koji su imali na lageru kad sam ga tražio....neznam....da li da ih molim da mi daju Zalmana a da ovog uzmu pod račun....hoće li oni to htjeti...molio bih neki savjet jel nisam zadovojan...
btw, dok sam kupovao ovaj proc nije bilo athlona 64 po nekoj normalnoj cijeni, a pogotovo ne sa venice jezgrom....a to je upravo ono što ću kupiti slijedeće....jer ovaj se proc jako grije pod defaultnom voltažom i brzinom i neda se overclockati (bar ne u pravom smislu te riječi)
pozdrav