View Single Post
Staro 21.01.2013., 13:44   #253
emma123
Registered User

Datum registracije: Jan 2013
PLEASE HELP - BRIDGE ZA POČETNIKA!!!

Pozdrav svima!

Molim Vas za pomoć! Ovako, ja sam amater no volim kvalitetnu fotografiju. Naime, prije 2 god sam kupila NIKON COOLPIX, no na auto modu je sposoban slikati jedino priliko jako dobrog osvijetljenja, a gradska svijetla, kiša, vlaga... u takvim uvjetima uopće nije sposoban napraviti dobru fotku. Sve nešto mutno, svijetla se razvlače, ili je prevelik odsjaj... sve u svemu, blagi užas. Pročitala sam da su za amatere najbolji kompaktni aparati, a stelenica više da bi bila bridge. DA LI BRIDGE SLR APARAT??? Dosta slikam sve moguće prigode, slavlja, rođendane, prirodu... Nije mi bitno da ne znam kako zumira, više da mi je slika čista, da može slikati dobro prilikom slabijeg osvijetljenja, da mu ne smeta kiša, vlaga... Dakle, jedan solidan aparat koji bez problema slika u gotovo svim uvjetima. Naletila sam na CANON POWERSHOT SX 40 HS. Nadalje sam izdvojila ove:

CANON POWERSHOT SX 40 HS (iz teksta - za ovaj sam zapela)

canon ixus 220 i 230 HS

CANON SX 220 HS POWERSHOT

canon 450 D

canon eos 1100 D

Panasonic Lumix DMC-FZ150 (ili neki drugi prema preporuci..)

Olympus PEN E-PM2 (ovaj mi se sviđa, jer je malih dimenzija.. ukoliko stvarno daje kvalitetnu fotku kako piše... )

Dala bih do 3.500 kn cca... Vjerujem Canonu, ali naravno, sve preporuke su dobrodošle. Mislim da nisu svi navedeni bridge. No, eto.. to su oni koji su kao u nekom užem izboru. Sve preporuke su dobrodošle i van navedenih. Unaprijed zahvaljujem!

---

mod: ne moraš 10 tema otvarati za isto pitanje

Zadnje izmijenjeno od: syss. 21.01.2013. u 13:54.
emma123 je offline   Reply With Quote