Tema: Slusalice
View Single Post
Staro 19.01.2013., 19:10   #725
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor esc Pregled postova
Mislim da ću ipak presonus,može mi samo netko pojasnit SPL i dB,ako je SPL manji to znači da im treba manje snage? Po tome bi ih mogao spojit i na neku usb zvučnu
dB SPL je sound pressure level izražen u decibelima. Ne znam točnu definiciju, ali rekao bih da je to laički oznaka za buku koju iste mogu proizvesti.

Bitnija ti je njihova impedancija - što je veća, trebat će ti jači izlazni signal (npr pojačalo). Najgore što ti se može dogoditi ako ti sluške imaju veliku impedanciju je da će tiho svirati, tj nećeš ih moći navrnuti dovoljno glasno.

Citiraj:
Autor kasko Pregled postova
Jel piše gdje u manualu ili specifikacijama slušalica da se trebaju "usviravati"?

Daj mi pojasni taj pojam, i na koji način se usviravaju ?
Ne piše. Postoji sto mišljenja o burn-inu (guglaj burn-in headphones), neki kažu da ne treba, neki da šteti, mene to previše ne dira. Znam samo da prije par dana nisam imao dojam o tim slušalicama kao što ga imam danas. Razliku čujem, a radio sam testove na meni dobro poznatim pjesmama. Da se mene pita puštat ću ih još nekoliko dana da se usviravaju. A to radiš tako što napuniš plejlistu muzikom raznih žanrova (elektronike, jazza, vokalnih, death metala i tako) i pustiš da random svira na umjerenom volumeu.

Evo jedne zanimljive pjesmice za testiranje subova
http://www.youtube.com/watch?v=p-3ZGuiwVyA