Citiraj:
Autor xtreme96
Nek testiraju koliko hoce, prema tom testu ja nebi trebao imati razlike uopce u framerateu kad mi je proc na npr. 3ghz i na 4ghz (a vidi se pomak naravno)...nerazumijem najbolje njemacki, kolko sam skuzio radi se o iskoristenosti grafa sa razlicitim procevima...i ovo mi nema smisla, prema ovom bi ja trebao igrice vrtit na 40fps sa 955be i na 42fps sa 2500k....pa 2500k pojede 955be za dorucak....mora vrtit igre dosta bolje...
whatever...nemozete reci da ce 955/965/960T iskoristit HD7870 kako treba...i amen...vantage gpu score govori svoje, kao i to da kod mene nije bas neki pomak poseban sa 6850 na 6950...a kako ce tek biti sa 6850 na 7870...nebi bas raspravljao o tome...mogu odvrtiti trilijun testova i bencheva, jedno je teorija a drugo praksa
@segragator
kod mene ima nekakvog pomaka u 2 igre od 5-6 instaliranih, eto koliko cpu "nije vazan"
|
Kod tebe je upravo problem monitor i rezolucija,jednostavno je i ovo što imaš overkill za tu rezoluciju,pa nisi vidio poboljšanje.
Evo ti tablica koliko procesori nisu pretjerano bitni,to je činjenica,procesori su rijetko kada pravi bottleneck,osim ako nije pitanju procesor 5 generacija ispod grafičke.
http://media.bestofmicro.com/X/G/323...ttlefield3.png
Dakle,procesor od 400njak kn (il koliko već) jednako dobro vrti igru / istu grafičku kao i i5 2500k koji košta oko 1800kn...
EDIT: samo da nadodam jednu zanimljivost...radi se o gore navedenoj 7870 vs msi 7870 tf4...twin frozr je skuplja 500kn! Hladnija u loadu samo 1c,kloknuli su je manje od sapphire-a,no nešto sitno više memoriju...uglavnom bacanje love.
Sapphire 1687kn
Slika temp u loadu je prevelika,no mogu je staviti ako netko hoće,uglavnom 75 max temp u loadu.(+oc)
MSI TF4 2187kn