View Single Post
Staro 17.01.2013., 00:22   #1889
Hombre
Registered User

Datum registracije: Jan 2011
U svezi Eneloop baterija. Po svim recenzijama ne samo kod nas nego i u svijetu kupe sve pohvale bez obzira što i drugi proizvođači imaju takve modele. Riječ je o tome da NiMH baterije imaju veliko samopražnjenje pa za mjesec dana na prigodnoj temperaturi mogu već biti prazne. Eneloop u zavisnosti koji su model u godinu dana zadržavaju 70% kapaciteta, noviji modeli 3 godine dok najnoviji 5 godina. Postoje tri vrste i to lite, standardne i XX. Ove posljednje su namijenjene jakim potrošačima kao što su blicevi koji u kratkom vremenu vuku veliku struju. U zavisnosti od vrste imaju različit kapacitet i različit broj punjenja.
Naručio sam 4x18650 protected baterije i dva punjača za njih. Pošiljka stigla kad unutra 4 komada nezaštićenih. Nisam gledao slike jer je veliki seller i nije bilo razloga za sumnju ali sam pogledao nakon što su stigle i zaista su nezaštićene dok piše da jesu pa sam mu poslao ultimativni mail da želim refund i digao dispute jer mi kao takve ne trebaju što je on odbio i tražio da mu pošaljem fotografije što sam i učinio ali sam greškom eskalirao u claim. Što god bilo danas stiže mail od pay pal da su presudili u moju korist i da ću dobiti full refund transakcije makar sam tražio refund samo za baterije dok za punjače nisam pošto su u redu. Čekam da mi se javi jer sam tražio koji mu je mail za uplatu da mu platim ta dva punjača i da budem fer makar me pokušao zavaljati s tim nezaštićenim baterijama.
Hombre je offline   Reply With Quote