View Single Post
Staro 16.01.2013., 22:10   #11208
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Dakle dobro je ako netko režira filmove s linearnom pričom, konvencionalnim scenarijima i uobičajenim dijalozima te se uklapa u masi? OK je jednom napravit film kao što ga Tarantino radi al sve više od toga je previše?
Po meni je to sve gore što si napisao jednostavno Tarantinov stil i takvim ga valja prihvatit. I taj njegov copy/paste je tu namjerno, baš s željom da bude uočen. Al opet velim, meni je tak nebitno tko je režirao neki film, nisam tip koji se loži na režisere. Film ili valja ili ne valja. Bitno je kakav osjećaj imam nakon gledanja nečega.
Pa spomenuh da je bio osvježenje (nelinearno, nekonvencionalno, dijalozi), kao i da mu ostaje daljne štancanje po prokušanoj "već viđeno i uzduž i poprijeko izekspolatirano u prijašnjim filmovima" metodi.

Jednostavno, on je all-style-no-substance-one-dimensional-videoteka-self-made-take-notes-what-people-rent-the-most-copy-paste-and-milk-it-till-death režiser (i btw, solidan scenarist krimića) i tko to voli nek izvoli.

Što se režisera tiče, nekome to možda nije bitno, ali meni je dovoljno snimit da je riječ o ostvarenju braće Coen, i to mi je referenca za gledanje veća od nekih tesera s "glumcima" i efektima.

Kao rijedak izuzetak i referenca dovoljna za gledanje sa čisto glumačke strane je Daniel Day-Lewis.
listerstorm je offline   Reply With Quote