View Single Post
Staro 16.01.2013., 08:36   #11176
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor listerstorm Pregled postova
Što se mene tiče, na top 10 ljestvici najprecjenjenijih režisera, Tarantino bi se u najgorem slučaju borio za postolje.
Forma i prestiliziranost dominiraju njegovim filmovima, s tim da je dosta popalio iz špageti scena i glazbe Leonea i Morikonea (najbolji primjer Henry Fonda i Čarls Bronson iz bilo jednom na divljem zapadu - copy paste za Kill Bill).

On se pojavio kao osvježenje s nelinearnom pričom, nekonvencionalnim scenarijima i kul dijalozima i tu je odmah dosegao vrhunac, odnosno pokazao sve što se od njega može dobiti.
Njegov talent je prilično limitiran i nikakve kvalitativne pomake, koji kod talentiranih režisera često dolaze u kasnijim fazama, kod njega nije za očekivati. Jedino sve blijeđe kopije nekad efektnih ostvarenja i sve veće potonuće u prestilizirane B akciće s turbopopularnim glumcima.

Ali i ta početna ostvarenja previše vrište željom autora da im se prizna (pre)velika vrijednost (iako su zapravo najčečće copy paste) umjesto da ostanu na razini kul zabave.

Shawshank Redemption

Dobar film i istovremeno jedan od precjenjenijih. Nikako ne može u istu rečenicu s kumom, šindlerom, fargom, razjarenim bikom, dolarskom trilogijom, samurajima, bilo jednom na divljem zapadu i americi, 12 gnjevnih ljudi itd... Al to je već prežvakano s IMDB-om i njihovom ljestvicom.
Dakle dobro je ako netko režira filmove s linearnom pričom, konvencionalnim scenarijima i uobičajenim dijalozima te se uklapa u masi? OK je jednom napravit film kao što ga Tarantino radi al sve više od toga je previše?
Po meni je to sve gore što si napisao jednostavno Tarantinov stil i takvim ga valja prihvatit. I taj njegov copy/paste je tu namjerno, baš s željom da bude uočen. Al opet velim, meni je tak nebitno tko je režirao neki film, nisam tip koji se loži na režisere. Film ili valja ili ne valja. Bitno je kakav osjećaj imam nakon gledanja nečega. A nakon šošenka, osjećaj je odličan bez obzira što kritičari i imdb kažu. Tebi je Fargo bolji, po meni nije ni do koljena jebga. Prežvakano već, al ukusi se razlikuju.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Zadnje izmijenjeno od: fanATIk. 16.01.2013. u 11:00.
fanATIk je offline   Reply With Quote