Citiraj:
Autor syss
priznao sam to odmah i referiram se na njegove filmove novijeg datuma koje me ne impresioniraju ni u kom pogledu.
favoriziranje njega i njegovog rada je godinama već mainstream pošto sa jedne strane on voli cuclat ženske noge i sav je čudan i kak je sad to kul i odmah si ti kul kad kužiš taj uvrnuti svijet, a sa druge strane filmovi su mu rapidno sve gluplji kroz vrijeme. meni njegovo ime ne znači ništa spešl jer me već dugo nije oduševio, a film gledam ko film i može ga napisat drug brko tu sa foruma što se mene tiče
nešto kao što su se ljudi osjećali jako pametnim kad su "skužili" inception i osjećali su se uber pametnima nakon filma kad su mogli objasniti nekome o čemu se tu radi... onak film je fakin easy shit, (nejednom sam rekao) pogledajte mr. nobody pa onda razjasnite takvu multi-layer priču.
|
hm..... iskreno, sada mozda izvucem nekakvu svadu, ali uopce nije tako usmjereno.
prvo, debelo se slazem sa ovim kako je on friki, pa ljudi to automatski sebi pripisuju kako su friki, pa je to in...... nesto kao marilyn manson koji mi prvo pada na pamet, kao ljudi koji ga slusaju su kul jer on je skeri i nasminkan i ima cudne oci i sav je uuuuu......... itd. meni je dobra njegova glazba, ali samo jer volim poslusati dobar industrijal i hc, i njegova glazba me vuce nekako na to.
nego, filmovi od tarantina imaju nesto sto se meni recimo svida. pogotovo trash (vidim da nitko ne spominje death proof, hm), ali meni je svaki njegov film na neki nacin - trash. remek djela? jedino mozda pulp fiction i to samo jer je film oda proslom vremenu koje je postojalo valjda samo na TV-u, plus sto je glumacka ekipa snova.
no, ici toliko koliko ste vi otisli je nezahvalno. razlog je taj sto niti jedan njegov film nije - remek djelo. cak niti izbliza. ali mi je svaki bio vrlo zabavan za pogledati, svaki je imao pocetak, imao je razradenu pricu, vidi se i osjeti da je u svaki, ali svaki film ulozeno truda! e, po tome se razlikuje od mase drugih filmova koji se stancaju iz americke kolijevke, holivuda.
tako da ono, pogledajte djanga i to je to. generalno necete zazaliti, i to je sve. ali trubiti da je film godine, IMHO nikako. ali reci da je glazba filma odlicno skomponirana uz samu atmosferu pojedine scene, e to definitivno. i tu je pushing jer je film mogao/trebao dobiti nekakvu nagradu za glazbu.