Tema: Automobili
View Single Post
Staro 12.01.2013., 14:17   #5144
Rade0n
Guest

Datum registracije: Jun 2012
I jel ti jasno šta piše u tom članku?
To su trošarine države na NOVE aute, veću cijenu ćeš plaćati u salonu, i to MOŽDA veću, još nitko ne zna kako će se cijene korigirati, hoće li uvoznici spustit cijenu određenim autima koji više zagađuju i sl.

Daj mi link gdje si ti našao ovu nebulozu:
Citiraj:
Autor FERRYS Pregled postova
samo ima jedan drugi problem, šuška se o ekološkoj taxi koja će također bit vezana za co2 a koja je do sada bila fixna a koja se plaća svake godine kod tehničkog pregleda.
Ak uzmu taj europski model di se za svaki gram preko neke referentne granice (valjda 130g/km) plaća po 20 eur onda si ga pogorio.
Sad bembura 2000god i starija ima minimum 200g/km pa sad računaj 70 x 20 = 1400 eur kod svake rege a do sad si plaćao 50-tak.......
Citiraj:
Autor FERRYS Pregled postova
Svaka zemlja eu ima uređen sustav plačanja tih glupih nameta, bilo to u vidu godišnjeg poreza na auto cestarine / taxe il neku drugu glupost, sad da li je to tih 20 eur ili neka druga cifra, nije bitno al princip će bit sigurno na tako neku foru.
Ja se iskreno nadam da sam u krivu al poznavajuć ove naše paponje u vladi vjerojatno nisam.
Taman i da budu neki dodatni nameti/porezi na zagađivanje okoliša to će biti cifra koju si ljudi mogu priuštit, a govoriti da ćeš plaćati registraciju jednog bmw-a iz 2000. više za 10500 kn je ono, no comment.
Ko bi uopće onda više vozio aute?

Zadnje izmijenjeno od: Rade0n. 12.01.2013. u 14:26.
Rade0n je offline   Reply With Quote