View Single Post
Staro 09.01.2013., 19:50   #1979
Shanky
Registered User

Datum registracije: Jan 2013
Dobar dan gospodo (i dame ako ih ima).
Prije nego sto pocnem pricati i nabrojavati gluposti (radi kojih se unaprijed ispricavam) mislim da vam trebam reci da sam veoma neuk kada dode do konfiguracija za komp i slicno.

Nedavno mi se pokvario komp koji sam imao bice oko 8-9 godina i trenutno sam u dilemi,ljudi u servisu kazu da je otislo napajanje i hard disk pa bi popravak(+instaliranje Windowsa 7) doslo otprilike na 1100kn.
Posto mislim da je bolje kupiti novi komp umjesto jos jednom uskrsnuti ovu kantu od kompa,pa zato trazim neki poluposteni gaming komp u rangu 2500kn.

Ovaj sto sam imao je imao konfiguraciju(oprostite ali ovo je sve sto znam):
intel procesor od 2.8Ghz(poslije zamijenili za 1.6Ghz)
512mb Rama( kupili jos gigu,DDR2)
i grafu ASUS Extreme AX550(za koju cujem da je bila losa jos u 80-im)
i neznam tocno ali neku Asrock maticnu(cim sam rekao da je Asrock prijatelj mi je rekao da je sranje,ali opet,sto on zna )

sveukupno platili 2500kn(svi mi kazu da su nas pokrali)

I sada ja,tinejdžer od 16 god koji provede vecinu dana na komp,posto nemam posla tako ni prihoda imam samo 2500kn koliko su moji starci spremni pljuniti za novi komp.

Pitao sam neke prijatelje i svi su mi rekli da dodem ovako i da ce mi dobri ljudi PC Ekspert foruma sloziti lijepu konfguraciju

Htio bi neki gaming konf,barem da mogu Team Fortress 2 igrati na 40fps i Black Ops 2 i Wow na 60fps(ako je to moguce sa 2500kn)

Osobno sam mislio uzeti neku Gigabytovu maticnu,ubaciti intel quad core sa 1.6ghz,neku grafu ranga geforce 9900gt i 4gb Rama,ali nekako mislim da bi samo to bez hard diska,napajanja i maticne bilo preko 2500kn.

Pa eto sad pitam vas. Što da radim?

PS ako imate vremena da i kazete odakle mogu dobiti te dijelove putem neta,ako ih nemaju u servisu ili tech shopu

Hvala
Shanky je offline   Reply With Quote