hvala na pomoći, a sad evo mojih rezultata:
Fan control u BIOS-u isključen:
Freezer 7 (cca 2400 RPM-a): idle/load = 42-43/53 °C
u idle modu bučniji nego intelov (intelov sa uključenim fan controlom) ali je i puno manja razina temp proca u load modu (u idle modu nešto manja razlika)
Fan control uključen (vrti se na manjim okretajima u idle modu a povećava se kako se proc opterećuje: idle/load 750/1200 RPM kod Freezera
Intel stock: idle 47-48°C
load 63°C
Freezer 7: idle: 49-50 °C - jednako se čuje kao i Intelov hladnjak
load: 60 °C - osjetno tiši od Intelovog
zaključak: najveća prednost freezera 7 u odnosu na intelov hladnjak je u razini buke kad je proc pod većim opterećenjem....u idle modu razlika u buci je nikakva.....s druge strane Freezer 7 je u idle modu glasniji od intelovog hladnjaka kad je isključen fan control a u full load modu je tiši od Intelovog ...iznenadilo me kako se Freezer 7 čuje u idle modu u oba slučaja...mislio sam da će biti tiši s obzirom na recenzije na netu - koje su sugerirale takvo ponašanje - pa ipak nije tako "bešuman", čak suprotno....
..btw, sami propeler Freezera 7 je manji nego intelov pa je logično da je i glasniji
na kraju možemo reći da dati 160 kn za Freezera je čista - pušiona...posebno meni kojem su u Linksu uvalili zadnji primjerak a i pasta je ostala netaknuta (hm hm kao stavili su svoju a ja brijem da je ostalo ono kaj je bilo od intela)...živjela Hrvatska....
pozdrav