nismo svi isti a inzistiranje na ukalupljenom načinu razmišljanja ne uzrokuje inovacije, stoga meni je dovoljno bilo reći smjernice preko kojih ću naći detaljnije na netu o čem je problem. mislim u najgorem slučaju ću spalit stare zvučnike :/
al ono što je meni fascinantno je stav koji jako vlada tu na pcekspertu: svaka čast iznimkama, al mnogo vas očekuje valjda da ovdje dolaze samo eksperti i čim netko pita nešto banalnije odmah dobije izdrkavanje od nekoliko postova umjesto strpljivo laički razumljivo objašnjenje problema ili barem link na takvo objašnjenje. mislim fascinantnije je još da ako vam se neda tako detaljno objašnjavati, čemu se uopće javljate? da pokažete svoju mitsku pamet preko "noobčino, ti si se usudio pitati mene tako pametnog?" stava? strašno...
još jednom, hvala svima koji su mi detaljnije objasnili jer sada imam temelja za takvo znanje a za dublje shvaćanje ću ići po potrebi - jer nije da gradim nuk. elektranu i nije da mi je potrebno razumijevanje zašto tu ide kondenzator od cca 100nF ako će mi to riješiti ovaj "one time only" problem...