View Single Post
Staro 24.12.2012., 23:50   #8
gesaugen
Banned
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Gore piše dovoljno natuknica u čemu je problem i kako ga pokušati riješiti.
nisam došao po natuknice već po riješenje, pogotovo jer meni nije dovoljno natuknica. aglede natuknice, čista je logika da je problem sa elektronikom pošto se čuje čim se upale zvučnici i stoga da znam što je problem bih to već i riješio a ne čekao da mi netko pametan kaže da je problem u elektronici...
Citiraj:
Za njegovo samostalno rješavanje treba imati osnovno znanje o elektroničkim komponentama i kako osnovni sklopovi rade.
Ako me sjećanje dobro služi, gradivo 8. razreda oš.
krivo te sjećanje služi. mi smo od struje radili samo spoj šteker-žarulja-sklopka krug. ovo se definitivno za srednju el.-teh. školu
Citiraj:
Evo precizan pojam: http://www.google.com/search?hl=en&s....1.nbXSvS6KNzg
Ponekad treba modificirati ugrađeni ispravljač pa dodati u paralelu obični blok kondenzator od cca 100nF a sve kako bi se riješio brujanja / zujanja.
zar ti je ovo bilo teško napisati u prvom postu? ajde mi pliz objasni točno gdje se treba dodati taj kondenzator
Citiraj:
Pomoći ti može svaki elektroničar / serviser ali je upitna isplativost kada je cijena novih i vjerojatno ispravnih zvučnika već od cca 80 Kn pa dalje.
imam lemilicu i imam gro komponenti sa gore spomenutim kondenzatorima tako da bi se sam igrao, čisto zbog iskustva, samo neznam što i kako
Citiraj:
Također provjeri i napravi ako nije:
- neka je pc spojen na "šuko" utičnicu, dakle onu sa uzemljenjem
- ako je preko produžnog neka je onaj sa uzemljenjem
- da je napajanje tih zvučnikai spojeno na isti produžni
- spojen je PC na utičnicu s uzemljenjem...
- i to na produžni s isto uzemljenjem...
- zvučnici nemaju uzemljenje na strujnom kabelu jer su u plastični
+ imam druge vrlo slične zvučnike koji su spojeni kao i ovi i ne rade probleme, dakle problem je isključivo u ovim zvučnicima a ne struji u tom sistemu općenito i zbog toga sam precizirao pitanje za same zvučnike
gesaugen je offline   Reply With Quote