Citiraj:
Autor Nikky
Gore piše dovoljno natuknica u čemu je problem i kako ga pokušati riješiti.
|
nisam došao po natuknice već po riješenje, pogotovo jer meni nije dovoljno natuknica. aglede natuknice, čista je logika da je problem sa elektronikom pošto se čuje čim se upale zvučnici i stoga da znam što je problem bih to već i riješio a ne čekao da mi netko pametan kaže da je problem u elektronici...
Citiraj:
Autor Nikky
Za njegovo samostalno rješavanje treba imati osnovno znanje o elektroničkim komponentama i kako osnovni sklopovi rade.
Ako me sjećanje dobro služi, gradivo 8. razreda oš.
|
krivo te sjećanje služi. mi smo od struje radili samo spoj šteker-žarulja-sklopka krug. ovo se definitivno za srednju el.-teh. školu
Citiraj:
Autor Nikky
|
zar ti je ovo bilo teško napisati u prvom postu? ajde mi pliz objasni točno gdje se treba dodati taj kondenzator
Citiraj:
Autor Nikky
Pomoći ti može svaki elektroničar / serviser ali je upitna isplativost kada je cijena novih i vjerojatno ispravnih zvučnika već od cca 80 Kn pa dalje.
|
imam lemilicu i imam gro komponenti sa gore spomenutim kondenzatorima tako da bi se sam igrao, čisto zbog iskustva, samo neznam što i kako
Citiraj:
Autor Nikky
Također provjeri i napravi ako nije:
- neka je pc spojen na "šuko" utičnicu, dakle onu sa uzemljenjem
- ako je preko produžnog neka je onaj sa uzemljenjem
- da je napajanje tih zvučnikai spojeno na isti produžni
|
- spojen je PC na utičnicu s uzemljenjem...
- i to na produžni s isto uzemljenjem...
- zvučnici nemaju uzemljenje na strujnom kabelu jer su u plastični
+ imam druge vrlo slične zvučnike koji su spojeni kao i ovi i ne rade probleme, dakle problem je isključivo u ovim zvučnicima a ne struji u tom sistemu općenito i zbog toga sam precizirao pitanje za same zvučnike