Hvala na odgovoru!
Nedavno sam u prolazu pogledao par laptopa u technomarketu i oni koji djeluju robustno u ruci koštaju preko 10.000 novaca. Ovi koje je gledam djeluju kao da će se sutra raspasti. Neki više neki manje.
No, prvi laptop sam uzeo neki compaq koji je novi koštao cca 5-6 kkn. Taj je riknuo za par mjeseci. Drugi je IBM A31p koji je u svoje vrijeme bio dosta skup, ali i taj je riknuo nakon manje od godinu dana korištenja. U oba slučaja je vjerojatno krivo moje rukovanje jer nisam previše pazio da se kućišta ne savijaju dok ih držim/prenosim. Nakon dovoljno naprezanja, na tiskanim pločicama od 4-5-6 slojeva će popucati neki vodovi kad tad. I to je, koliko sam skužio glavni razlog kvarova.
Iako na poslu koristim odlične Lenovo T60 i T61, a stari T43 je još uvijek živ nakon godina nosanja okolo po terenima, nakon dva pokvarena laptopa koji su nominalno vrlo dobri do odlični bojim se uzeti polovni laptop.
Najviše me muči da li je na ovih par laptopa koje gledam moguće instalirati XP, tj. da li je taj hardver podržan? Da ne bih kupio novi laptop i da ga onda ne mogu koristiti za ono što trebam. Samo da napomenem da nisam nikad instalirao OS na laptop, i toga se pomalo pribojavam jer mi je u glavi neki info od prije da to nije samo tako.