View Single Post
Staro 31.05.2005., 12:54   #18
Trek
Premium

Trek's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
@vex

bravo stvarno bravo... prvo sky ti je reko, večina napjanja bez fana ZUJE! imaju grozne napone i jako su losa! jedino koje valjda je Antec Phantom 350, kosta oko 1000 kn ja ga kanim kupit ubrzo al za njega moras osigurat dobar protok, a za druga PUNO bolji, znaci pasivno napjanje zahjtjeva jaču ventilaciju ostalih uređaja! Kuzis? Eliminiro si fan u napjanju da bi ga moro ventilitrat sa 2 druga (upuh ispuh) Ovo ti je prijateljski savijet, kupi posteno fanom hladjeno ili anteca phantoma ne neki jesico ili sl. pice of shit koj ce ti A. Grijat kantu B. Zujat C. Davat smjesne napne...
Ko sto sam ti prije reko napjanja imaju iskoristivost, znaci kolko AC Watta pretvore u kolko DC watta, sto je taj odnos veci to je kvalitetnije i manje se grije, vecina napjanja su namjestena da imaju najbolju iskoristivost pri 150-250 W, ako gradis tihi stroj sa malom potrosnjom od recimo 90W gdje ti je iskoistivost oko 60%, znaci da ce ti oko 60W bit pretvoreno u toplinu to je koda imas jos jedan procesor koj grije cijelo kučište. Antec Phantom ima 350 W i prosječnu iskoristivost 80% do 88% sto je jako puno i daje oko 35W topline sto je u odnosu na druge puno manje i hladnije. Al svejedeno ako imas pasivno napjanje moras imat bar 2 fana, upuh i ispuh. A sto se para tice nije opce stvar dal neko ima il nema, ja bi isto mogo doc i grcit se al to je glupo, ja sebi sad idem slozit jos jedan stroj i slazem ga onak kak meni treba a ne kak bi ispo pametan. To kaj nemas vremena ne znaci da moras bit bahat i sloit nekom pamet...