View Single Post
Staro 08.11.2002., 08:56   #3
ZYXY
Premium

ZYXY's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Ja znam - vidio sam ih pa da kazem ponesto

Ovak - blokovi su debljine 10 mm sa rupama 6
Kanali su klasicno slovo E - znaci dva paralelna sa iskrizanim poprijeko par komada
Opce je poznato da je to najjednostavniji design i ima svojih mana

Prvo mana je definitivno debljina bloka koja samim time ogranicava sirinu provrta koja je samo 6 mm

Usporedbe radi - ulazni kanal i svi ostali u njegov blok je znaci
6mm

Ulazni kanal i ostali u moj blok j 4*4,5 mm sto iznosi nevjerojatnih 18 mm ukupnog promjera - sto je 3 puta veca povrsina !

Kolanje vode gledajuci po zakonima hidrodinamike je kod njegovog bloka puno losije jer je poznato da je tlak vode na ulazu u prvi poprecni kanal - veci od tlakova na drugo , trecem itd,
Dok se za izjednacavanje tih problema u industriji koriste uze cijevi sto je put veci - u njegovom bloku je to iste debljine.
(najbolji primjer tlakova je montaza centralnog grijanja u zgradama - sto su radijatori vise i dovodne cijevi su tanje)

Odma jedna opaska - ovdje govorimo o granicnim vrijednostima - tj stvari koje nikad necete primjetiti kod blokova tih dimenzija
Svi su oni oversized i nije bas ni toliko bitno imate li blok koji moze disipirati 300 ili u mom slicaju 900 wata (ovisno od pumpe i radijatora)

Dakle ja ne kazem da su blokovi losi - naprotiv - stvarno su ok
Samo kazem da uvijek postoji bolje - naravno kao i kod svega na ovom svijetu - postoji i najbolje - a to je MOJ blok

Dakle ljudi alat u ruke i fatajte se posla - jer nema bloka do vlastitoga
ZYXY je offline   Reply With Quote