Posto sam kupio iPad, isao malo narucivati stvari sa ebaya i bas se iznenadio ponasanjem kineza
Slucaj prvi: Narucio sleeve potpuno crni, cijena oko 4$. Dode drugacijeg oblika, i sa nekom crvenom crtom preko njega. Kontaktiram sellera, izvlaci se, prvo ce dati kao refund, poslije nece i ja otvorim case. Tamo sve napisem, posaljem slike i kaze da ce refund napraviti za 2 dana. Nakon 2 dana on napravi Escalate casea i ebay presudi da mu posaljem item i da nema vise pregovora. Zatvorio case i odustao od toga jer nema sanse da placam skupu postarinu zbog 4$. Ali je zato dobio socan "crveni" feedback. Ima 98.3 a taj dan je dobio jos oko 20 negativnih
Slucaj 2: Narucio isto za iPad 2 dock, samo da mi stoji na stolu dok se puni, cijena oko 3.5$. I dode dock, vidim ne pase iPad 2 u njega, sve nekako klimavo, naginje se, nece da puni. Odem na stranicu i vidim da pise za iPad 2. Pogledam malu kutijicu u kojoj je dosao, a ono pise "iPad dock" i preko toga preljepljena naljepnica "iPad 2 dock". Nema sanse da dvojka stoji u tome. Kontaktirao sam sellera i odmah dao refund
Hocu reci da su u zadnje vrijeme kinezici postali sve bahatiji i bezobrazniji. Znam za jos par slucajeva sa strane.