To kaj se desilo na Sveticama je živi užas no vući paralele između toga i moje vožnje je besmisleno - od vremenskih uvjeta i mjesta/vremena do samog auta (te njegovog održavanja - taj dan je bilo sklisko a gume su tko zna kakve) i vještine vozača. Loši vozači za sve uvijek okrivljavaju brzinu (a javnost uvijek onda tu još strpa i "bijesni auto" - sorry ali FWD Celica to nije), a problem je u gluposti i nikakvom nivou znanja.
Svaki put kad je mene neko drugi ugrozio je to bilo zbog gluposti dotičnog, a ne zbog brze vožnje moćnog auta - od krivudanja po trakama jer netko ne zna držati smjer u zavoju (pri 30-40kmh), ili na ravnom zbog mobitela ili šminkanja, ili neke biserne radnje (pišanje u tunelu na autocesti). Kad su stradale cure ispred Gjure to je bilo zbog pijanog klinca u C2 sa 65ks... Policija samo hapa zbog brzine, i to na mjestima gdje je njima lako, a ne gdje je opasno. Zakon o sigurnosti u prometu je postao zakon o naplaćivanju kazni za brzinu, a za prave opasnosti policije nema nigdje.
Što se životinja tiče, zna se točno kada se i gdje kreću, nije to nešto random za divlje životinje - postoje tu jednostavna pravila. Naravno, uvijek se može desit nešto van normale, no ako naletim na soba u 16h po ljeti na 40C na Braču, onda je karma, a auto je tak i tak totalka, na 80 ili 120kmh...
Idem i na staze, no vozim brzo i van njih... I sad bum ja bil prozvan luđakom a u životu nisam imao nikakvu nesreću niti nekog ugrozio... smiješno je to...