View Single Post
Staro 03.12.2012., 18:24   #1576
Hombre
Registered User

Datum registracije: Jan 2011
Citiraj:
Autor Mirkopoter Pregled postova
Aha, ma ja sam mislio da vi svi idete preko paypala za te probleme, a zapravo idete isto ko i ja preko ebay-a.

I da, isto ga prvo kontaktiram i pitam sta cemo a ako se pravi grbav onda otvaram case.
Potpuno ti je svejedno. Osobno preferiram kontaktirati prodavača preko ebay pošto na desnoj strani kućice svakog kupljenog predmeta imaš za odabrati Contact seller. Ponekad je vidljivo dok ponekad moraš kliknuti na More actions da bi se pokazalo i to mi je najlakše pošto je mail vezan za taj predmet. Dispute dižem preko paypal zato što neke stvari kupujem i direktno kod prodavača bez posredovanja ebay i njih nemam na spisku ali zato imam na paypal kome je što plaćeno pa sam stekao praksu kontakta na ebay dok dispute i eventualni claim ide preko paypal. U slučaju da predmet nije kupljen preko ebay prepisku vršim direktno preko emaila prodavača.
Bitno je kontaktirati prodavača u nekom razumnom roku od otprilike 35 dana vodeći računa da i kod njih postoje nedjelje tj. neradni dani tako da mu daš prostora svojih 5-6 dana i onda, ako nije napravio refund striktno tražiti full refund i naglasiš da dižeš dispute ako do 44. dana nije izvršen refund ili ako predmet nije stigao. Postoji opcija zatvaranja disputea ako on izvrši u međuvremenu refund ili predmet ipak stigne, a ako ne sačekaš petnaestak dana da daš maksimalnu moguću šansu da predmet dođe i ako ga nema pucaš Claim. Time si izvršio sve preporučene korake da te nitko ne može zbog toga kriviti i dao si najveću moguću šansu ako predmet kasni da ipak dođe. Poslije toga je obično kasno za plakanje, a ako predmet ipak stigne nakon 60 ili više dana uvijek čovjeku možeš ponovo platiti kupovinom istog predmeta ali mu u popratnom mailu naglasiti da ga ne šalje jer je onaj za kojeg je izvršen refund stigao ili uplatiti mu direktno preko paypal.
Iako takve mjere nisam trebao pokretati više puta svaki put uljudno naglasim da ću mu dati pozitivan feedback i da ću predmet ponovo platiti ako stigne, a u međuvremenu bude izvršen refund.
Hombre je offline   Reply With Quote