View Single Post
Staro 02.12.2012., 15:39   #13
mava
Registered User

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor SilentException Pregled postova
Nije stvar namjestanja port forwardinga nego da router jednostavno valjda ne zna rutu napraviti ili ga NAT/firewall hebe. Isto je i kod mene sa Optima D-Linkom. Recimo VNC, izvana (iz firme ili od frenda) se jednostavno povezem na EksterniIP:Port, a ako isto pokusam iz lokalnog LANa (znaci VNC na EksterniIP:Port), stvar ne radi. Moram koristiti LokalniIPKompa:Port. Ako ima rjesenja, super!
Da, tako je. Upravo to je problem. Zeza ga routing pa ostane visiti.
Do sada sam pitao brdo ljudi, ali nitko ne zna odgovor, samo znam da su mi rekli da su skužili da na nekim mjestima radi, a na nekima ne, a da nisu ništa posebni konfigurirali.
Najboje mi je bilo kada sam nazvao T-COM, pa sam ih pitao da li mi mogu oni pomoći konfigurirati router i frajer mi i prije nego što je čuo problem odgovorio kako nema problema pošto je router u njihovom vlasništvu oni su spremni konfigurirati ga ako stranka zahtjeva nešto posebno.
Kada sam mu objasnio o čemu se radi, odjednom je promijenio priču i rekao da su to napredne postavke koje oni ne radi i neka skinem uputstvo sa stranica proizvođača(Siemens) i neka tamo potražim što mi treba.
mava je offline   Reply With Quote