View Single Post
Staro 02.12.2012., 14:21   #1566
Hombre
Registered User

Datum registracije: Jan 2011
Citiraj:
Autor SrKi Pregled postova
ja od zadnja 4 iteme jos nisam dobio niti jedan. 2 sam otvorio dispute i dobio pare nazad, jedan sam zakasio, jedan jos cekam, proslo je mjesec dana skoro.
U zadnjih godinu i pol koliko kupujem, a kupujem relativno često još mi se nije dogodilo da sam imao neki ozbiljniji problem. Zahvaljujući dodatnim informacijama koje sam pročitao ovdje na forumu nakon svojih 38 dana napišem samo da item nije stigao. Ako se prodavač ne javi u roku dva dana pišem drugi mail u kojem ponavljam da item nije stigao i da tražim refund, ili, ako njemu odgovara da ću poslije 43. dana dignuti dispute kako bi robi dali još dodatnih 20 dana šanse da dođe. U slučaju da ne dođe do 58. dana eskaliram u claim. Isto tako kulturno napomenem da ću mu dati pozitivni feedback i da ću robu, ako stigne poslije refunda ponovo platiti i to je sve. Pokazalo se učinkovito makar nisam imao potrebe mnogo isprobavati jer obično sam prodavač vrati novac ako ne dođe nakon 40 dana s tim da se ponekad znalo dogoditi da me pitaju hoću li napraviti pay back u slučaju da item dođe naknadno pa sam baš zato ubacio taj dio da vide kako mislim i o tome. Obzirom da 99% stvari kupujem u nekoliko prodvača koji imaju mnogo transakcija i dobar feedback vjerovatno je i to razlog što je sve dobro prolazilo i nije mi se događalo da prodavač nudi ponovno slanje pošiljke što svakako ne bih prihvatio jer muljanja ima na sve strane, a ovako štitim svoju investiciju koliko god je moguće i u skladu s pravilima pa i ako dođe do nekog rješavanja od strane pp imaju cijelu moju konverzaciju vođenu kulturno i bez pokušaja nanošenja štete drugoj strani.
Hombre je offline   Reply With Quote