View Single Post
Staro 29.11.2012., 12:02   #1
zmaksonvil
Bridge Master
Moj komp

zmaksonvil's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
SSD OCZ Vertex 3 odapeo u garantnom roku

Bok, opet, probao sam već staviti ovaj post na temu općenito o OCZ SSD diskovima, ali izgleda da sam nekako uključio opciju nevidljivosti posta, pa moj post izgleda da praktično nitko niti nije vidio, ljudi su jednostavno slijedećim postovima skrenuli na svoje općenite teme koji je SSD bolji i tako to. Mislim, zbilja...

Naime, prije cirka 2 tjedna mi je iz čistog mira odapeo cirka godinu dana star OCZ Vertex 3 60GB. Dan prije je komp najnormalnije radio, najnormalnije sam ga ugasio navečer, a drugi dan diska kao i da nema u kompu. Probao sam ga prespojiti na druge sata priključke, i power i data, ali ne daje znakove života. Onda sam ga izvadio vani i probao ga spojiti kao USB disk, ali niti tada se ništa ne događa.
Koliko se sjećam, a bilo je to davno kad sam to gledao, na disku se palila zelena dioda kad je uredno radio, a sad se na njemu upale i zelena i crvena dioda i disk se ne pojavljuje u nikakvom file sistemu. Ponekad se, i to nakratko, pojavi kao 'Removable disk', ali kao 0 KB, odnosno opet kao da ga nema...
Čitao sam malo po netu, i ljudi to zovu 'red light of death'.
Čini mi se da nema nade za njega... Ili možda ima?
Disk je kupljen preko ebay-a, mogu ga vjerujem vratiti prodavaču (preko frenda koji mi ga je i kupio, u Englesku), pa da on dobije novog. Zvao sam našeg uvoznika, Asbis, ali oni kažu da se to njih nimalo ne tiče, da oni servisiraju samo one diskove koji su oni uvezli, a za ove... who cares.
Ima li netko sličnih iskustava? Nisam ovdje na temi našao ništa slično, sorry ako se to već negdje spominje...
Rekao mi je tip u Asbisu da se može poslati npr. u Nizozemsku, ali to mi se čini nekako bez veze... Ili je to ipak normalno? I koliko bi uopće koštalo poslati tako nešto za npr. Nizozemsku, nemam blagu ideju koliko bi to moglo koštati...

Hvala unaprijed na savjetima i mišljenjima... valjda će ovako netko i vidjeti moj post.

Pozz
zmaksonvil je offline   Reply With Quote