Krepaje mi je ekran na laptopu, 15.6" CCFL, gasi se nakon par sekundi. Kombinacijom tipki za gašenje/paljenje ekrana ga opet upalim, ali se opet gasi. Problem je 99% CCFL lampa, no to nije toliko bitno za ono što me zanima.
Kupio sam polovan ekran, prodavač tvrdi da je testirao na drugom laptopu i da je ispravan, ali kad sam sve spojio ekran ne radi kako treba. Ekran daje svjetlo i pokazuje samo vertikalne crte,
ovako kako je na slici. Primjetne su promjene u osvjetljenju ovisno o tome što se radi na laptopu (preko vanjskog ekrana). Samo spajanje ekrana je toliko jednostavno da ne vidim gdje bih pogriješio i sve je dobro (i do kraja) uključeno. Kad vratim natrag svoj, daje sliku, ali se gasi kako sam naveo.
Ekran nije s istog laptopa (niti istog proizvođača), ali bi valjda trebao odgovarati s obzirom da je istog tipa, veličine i rezolucije. Ima li još išta što sam možda previdio i mogu li ekrani ipak biti nekompatibilni?
Prodavač mi nudi povrat novca i nemam mu razloga ne vjerovati kad kaže da je ekran testiran na drugom laptopu i radi. Najviše me brine to da naručim drugi ekran i da ni taj ne radi.