Citiraj:
Autor Hombre
Carinski zakoni su jako decidirani tako da ne bi napravio ništa osim još pogoršao situaciju. Da bi uspješno ratovao s njima morao bi biti vrhunski advokat uz poznavanje carinskih zakona kojih ima milijardu, svaka roba se vodi pod dva ili tri stavka tako da ti toplo preporučam da se ne inatiš s njima. U nekim slučajevima imaju čak diskreciono pravo odrediti hoće li nešto proći ili ne, za neki beznačajni item od par dolara kojeg inače ne bi ni pogledali u normalnim okolnostima mogu ti tražiti svašta ako im staneš na žulj i zapamte te. Da se radi o nekoj velikoj vrijednosti svakako bi trebao pokrenuti sudski postupak ako smatraš da si u krivu ali za ovakve male stvari sudski troškovi su jako skupi, dugotrajni i jako upitne ishodnosti za tebe jer ne zaboravi da država velikim dijelom živi baš od carine i kad se oni zainate, a može im bit teško ti je doći do svog prava.
|
slazem se,dosta je zaguljeno sve s carinom..ali ajmo rec uzeo si provjeren predmet,cijena uredna za isti predmet,dakle ajmo rec trzisna ali je ispod 160 kn..zakon je na tvojoj strani jer taj isti carinski zakon kaze da se kod tih posiljaka ne uzima u obzir postarina ako je odvojeno iskazana..sta onda..ne znam,istina,lako je meni ke...t dok mi se ne desi,al opet,u gornjem slucaju di sam potpuno u pravu,nekako samo platit i bit na miru,ne cini mi se opcija..
postoji jos jedna fora..moze se unaprijed pisati sredisnjem uredu carine i traziti misljenje od njih..to moze bilo ko i mislim da njihov potvrdan odgovor ima tezinu ..