View Single Post
Staro 21.11.2012., 15:56   #1471
Hombre
Registered User

Datum registracije: Jan 2011
Citiraj:
Autor schetz Pregled postova
sve to stoji,ali ja iskreno ne bih to samo tako pustio..
imao sam par takvih slučajeva i nisu mi dodali PDV premda je to vjerojatno samo stvar "sreće"..

ali da mi se desi da mi hoće naplatiti ,otišao bi na fejs of d plejs i citirao im zakon,odnosno i isprintao ako treba
Carinski zakoni su jako decidirani tako da ne bi napravio ništa osim još pogoršao situaciju. Da bi uspješno ratovao s njima morao bi biti vrhunski advokat uz poznavanje carinskih zakona kojih ima milijardu, svaka roba se vodi pod dva ili tri stavka tako da ti toplo preporučam da se ne inatiš s njima. U nekim slučajevima imaju čak diskreciono pravo odrediti hoće li nešto proći ili ne, za neki beznačajni item od par dolara kojeg inače ne bi ni pogledali u normalnim okolnostima mogu ti tražiti svašta ako im staneš na žulj i zapamte te. Da se radi o nekoj velikoj vrijednosti svakako bi trebao pokrenuti sudski postupak ako smatraš da si u krivu ali za ovakve male stvari sudski troškovi su jako skupi, dugotrajni i jako upitne ishodnosti za tebe jer ne zaboravi da država velikim dijelom živi baš od carine i kad se oni zainate, a može im bit teško ti je doći do svog prava.
Hombre je offline   Reply With Quote