Tema: Automobili
View Single Post
Staro 21.11.2012., 12:58   #4760
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Ako si upućen molio bih odgovor na slijedeće pitanje.
Imam auto koji sam slagao sebi za gušt.
Auto je bio odjavljen neko vrijeme, u prvom mjesecu nanovo registriran, ali je djelatnik u osiguranju umjesto od 20.01.2012. do 20.01.2013. policu stavio od 20.01.2012. do 20.12.2012. Kako to nisam primjetio na vrijeme tako su mi ispunili i knjižicu vozila i prometnu pa sad i tehnički vrijedi do 20.12.2012. iako sam na tehnički išao 20.01.2012. tj. ravnali su se prema isteku police i za puni iznos su mi tehnički i registraciju vozila produžili za 11 mjeseci.
Što sad? Iako su mi naknadno napravili drugu policu, na tehničkom mi ne žele prepraviti taj datum? Da li mogu auto registrirati u 20.12.2012. i onda policu uplatiti 20.01.2013. jer mi nova polica vrijedi do tada?

Hvala!
Koje vrijeme je bio odjavljen?
Jer nemoguće, fizički u programu, je napraviti policu ao na manje od 365 dana, osim ako si radio obnovu po staroj polici koja ti je istekla 20.12.2011., što je unutar 30 dana od zakonskog roka za vraćanje na originalni datum.
Malo komplicirano zvuči, probat ću objasnit, mada se da povezat s onim gore što sam hammeru pisao.
Ako dođeš do 30 dana ranije na registraciju, svejedno ti polica osiguranja traje 365 dana, pa tako i tehnički pregled, znači vezat će se i nova polica i novi tehnički na pravi datum isteka, znači na tu 1 godinu dana.
Ista stvar je i kada kasniš do 30 dana, što je pretpostavljam bio tvoj slučaj i iz toga je nastao tvoj ajmoreć problem (koji to nije jer je tako po zakonu), znači, ti si došao 20.1., a stara polica ti je istekla 20.12., što je unutar 1 mjeseca od isteka (mora proći 31 dan, znači tek 32 dan ti može ići novi datum police i tehničkog), pa je osiguravatelj zakonski čisto vezao datum na staru policu, tj na 20.12. (mada ti je mogao reći to pa te uputiti da dođeš dva dana kasnije i dobiješ novi datum i mj dana dužu regu, samo eto, nismo svi jednako brižni prema strankama), pa je onda shodno tome i ekipa na tehničkom obavila sve po zakonu i vezala ti tehnički pregled na dan isteka police, kako i mora biti.
Da bi došao na datum registracije 20.1., morat ćeš ili odjaviti automobil 20.12. kada ti istekne registracija, te najranije 21.1. (preporuka je 22.1. zbog glupog sistema računanja), otići ugovoriti novu policu osiguranja i napraviti tehnički pregled i platiti cestarinu i sve ostalo. Drukčije teško da ćeš izbjeći zbrku s datumom.
Osim ako nije nekakav žešći propust u programskom dijelu tvog osiguravatelja pa da je program dozvolio policu mjesec dana kraću, mada to u mom dosadašnjem radu s tim (uskoro 11 godina), nisam nikad vidio.