21.11.2012., 09:04

| 

| 

| 

Premium 

Datum registracije: Jun 2005 

| 

Citiraj: 

Autor  schetz

negdje smo raspravljali o tome i imali mislim na kraju različito mišljenje (isparilo mi   )...ali po meni se ne bi trebalo cariniti jer 

iako imamo ovo :  To  podrazumijeva da se svi troškovi koji su vezani uz tu  robu uključuju u  carinsku vrijednost, kao npr. troškovi prijevoza i osiguranja  robe,  ambalaže, licence i dr. (u  poštanskom prometu dakle, u pravilu, troškovi poštarine). 

isto tako imamo i posebno naglašeno kod robe "zanemarive vrijednosti (do 160 kn)" :  

Pod  vrijednosti  pošiljke od 160,00 kuna smatra se samo vrijednost robe, ako  su troškovi dopreme  razdvojeni od cijene same robe. Ukoliko je roba   kupljena sa dopremom i nije razdvojen dio koji se odnosi na dopremu od  same  vrijednosti robe, ukupan iznos uzet će se kao vrijednost pošiljke. 

Dakle, ako je račun u koverti svakako bi trebalo pisati odvojenu vrijednost robe i poštarinu, al čini mi se da tako i piše... 

a sad, jesam li u pravu ili sam omašio neki dio   

| 

nebih previse racunao na to da ce "oprostit" cijenu postarine. sve je to kockanje po meni, koje se ne isplati za nas koji zivimo blizu granice. u podgradu sam za cas ;-). jos odem do hofera i coop-a i kupim rio mare po duplo manjoj cijeni i evo ti ustede   .

| 

| 

|