View Single Post
Staro 21.11.2012., 00:48   #28366
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Jakesevic Pregled postova
Samo sam cekao da se netko pametan javi.jesam li ja rekaog da sam ja stavio na svoj?nisam!!ako ne vjerujes odi malo na forume i pogledaj sta ekipa stavlja i funkcionira i ne puca kako kazes.a to sto svatko svog konja hvali,to stoji ali ja sam svoje misljenj potkrijepio testom iz jednog od relevantnijih bike magazina,ako je proglasen biciklom godine ipak nesto mora znacit
Ekipa fura i vilice sa duplom krunom na XC bajku, pa eto.

Biciklom godine je proglašen jer je odličan u 5" kategoriji, a to nije kategorija sa 160mm hoda naprijed. Bicikl je u takvom stanju beskoristan za ikojeg ozbiljnog vozača koji imalo skreće dok se spušta po nekoj stazi opasnijoj od makadama. Ljudi pretjeruju i onda hvale na sva usta, a realno je da i bez isprobavanja svatko iole objektivniji će reći da je bicikl neupravljiv i da nije više ono što treba biti.
Citiraj:
Autor Lovrix Pregled postova
Sad sam u ovom rewievu vidio da ima 437mm chainstaye, jebote pa xtc 29er ima 435, užas.

Vuco, kaj ima sličnu geometriju Bluru TRc? Spark je najslicniji, jedino ima dulji wheelbase.
Ne smiješ gledati duljinu chainstay-a kao nešta prevažno, bez da uključiš i ostale podatke o geometriji.

Blur TRc, Spark su predstavnici jedne strane brzih XC bajkova, a po meni je npr. tu odličan i Banshee Spitfire (sa podosta agresivnijom geometrijom čak i od TRc-a). Kona ima nekolicinu bajkova sa niskim HA (68° na 120/130mm hoda naprijed) i manje hoda. Orange Five ak se ne varam. Više manje su to svi neki manji brandovi.