View Single Post
Staro 17.11.2012., 23:04   #32
Hrvoje xyz
lepi

Datum registracije: Nov 2005
Glavno da si spojio, nismo zenskice da gledamo sad svaki detalj..onak meni je izolir traka na dijelu volana trenutno , i to odljepljena , onak visi

nick praskaton - ovo izgleda odlicno, bravo

a sad pitanje jedno ovak, za nas lijene i strasljive

pa kaj nema tih traka da direktno spojis u struju, znaci s normalnim stekerom ? mislim na kraju krajeva ionak moram u steker spajat,npr mislio sam paralerno spojit na one zaruljice od nape ja , al to bi bila kemija zesca (otpor tih zarulja + ovaj otpor , to bi ludnica bila , bolje odvojeno)

?

ps
i jedna zanimljivost , mozda ce nekom koristiti.
ja sam nesto slicno radio u autu, naime ajmo rec da sam spajao LED traku na auto.E sad kak..brejnstormao sam par dana , uzevsi u obzir da nisam sad neki elektricar ali znam sto zelim u vidu funkcionalnosti.Na kraju sam tu led traku (jedno dvije led trake od po 8 ledica svaka, svaka traka ima dvije zice crvenu i crnu ) spojio svaku na zicu od POZICIJA.Racunal sam da ce mi to bit ok u situacijama kad nisu obavezna svjetla, da se bar nesto vidi, a i cool mi izgleda.

PRva traka koju sam kupio je izdrzala jedno 3 tjedna , nakon toga znate kaj ?

pocele su se gasit ledice , tj t SMD cipovi kak se vec zovu, jedan po jedan.

Bio sam uvjeren da me kinez zajebo , pa sam uzeo od drugog selera za slicne novce.Opet isto ! opet polako rikavaju.

Tu sam shvatio, guglanjem, da vjerovatno ih hebe pad napona , tj to sto je napon stalno promjenjiv (alternator fila akumulator, kad je ugasen ne fila , nekad fila jace nekad slabije , to sve smeta ocito).

al nisam se dao dalje u to, kupio sam nesto slicno, vidjet cemo dokle ce trajati.
Hrvoje xyz je offline   Reply With Quote