View Single Post
Staro 06.11.2002., 21:54   #22
ZYXY
Premium

ZYXY's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
ajd ako se fixno dogovorimo mozemo se nac ovaj vikend da vam sve objasnim
u pivnici medvedgrad !
jos jedna kaj se tice dimenzija - ne treba ti povrsina 70 * 70
jer , osim ako ne mislis sarafiti u plocu dimenzija je prevelika za bilo kakvo kopcanje na slot, a moras racunati da nemaju svi toliko mjesta za komadinu bakra , a ujedno i nemaju svi rupe na ploci za montazu sarafa.
Zadrzi se na 50 * 50 plus minus koji mm
Cnc jki ima posvuda - zato jer vecina automatizirane proizvodnje ima kompjuterski vodjenu glodalicu
Kaj se tice programiranja iste - i to sranje se naplacuje
Trebalo bi obraditi nekog asistenta sa materijala ili ljevarstva na strojarstvu da eventualno takav projekt izvuce na CNC-jku
Sljedece je kupovina bakrene stange od 15 mm i od 5 mm za poklopce
Stangi ima za kupiti na metar - skupe su i treba ih poslije kvalitetno narezat na jednake komade , opet sa nekim stolnim pilama za metal. /sa ubodnom je muka ziva i nije ravno pa se mora dodatno kilavit.
Ja sam za varijantu - multi chanels ili single pa lemljenje -
morate shvatiti da su te stvari skupe i ne isplate se za male serije cak ni na cnc-jki (mada je ipak bolja neg ljevanje)
Mozemo se dogovoriti jedna hrpa pa da podjelimo troskove za kupovinu stange i razrezemo je na komade.
Dogovorimo kako cemo i bacimo plan kaj ko treba napravit.
Jednostavnije je i puno brze ako sastavimo 4 covjeka koja rade manufakturno i svako svoj dio napravi.
Ja imam stupnu busilicu , ubodnu pilu , vodobrusni papir , fine raspe, let lampu ,pastu za tvrdo lemljenje, tvrdi lem, i iskustvo pa mogu pomoc kolko mi vrijeme dopusta - citaj jedan vikend se skupimo i za koji sat dva ispilimo izbusimo i polemimo blokove
ZYXY je offline   Reply With Quote