Citiraj:
Originally posted by ZYXY
Ehejjjjjjj !!!!!!!
Problemi koji te cekaju su skoro nepremostivi (jesam motivirajuc u 3 )
Dakle da pocnem - kalup nije dovoljan samo jedan !
ZASTO ? pa zato jer neces svaki put zagrijat pola kile bakra i 350 grama stustit u kalup pa cekat da se cudo ohladi !
Znaci otpada ti jeftina proizvodnja jer ces svakog lijevat ,rastavljat, hladit, grijat itd...
Opce je poznato da i kalupi imaju svoju trajnost - ne znam sad tocno za bakrene odljevke ali i to treba uracunati
Znaci tvoj kalup bi morao raditi bar 10 komada sa poklopcima odjednom - iz gore navedenog razoga.
Onda obrada !
Trebas to ispolirati odozdo i to dodaj na cijenu
Trebas uz to imat gumenu brtvu po rubu poklopca - i to koji kunu zbroji
Pa racunaj i skart jer neces svaki put dobiti kvalitetan odljevak
Onda oxidacija bakra pri visokim temperaturama - uzas zivi.
Mislim - tj. siguran sam da proizvodnja na neodredjen broj komada(citaj vrlo malo) nije ekonomski isplativa
Jeftinije je napraviti moj blok - koji je dokazano superiorniji svima sa single kanalom (kako god on bio narezbaren) - gledajuci na malo
Nazalost moram te odgovorit od ekonomske isplativosti projekta.
Ako te bas veseli tvoj dizajn - jeftinije je - opet - inajmit CNC glodalicu i puknut unutra program koji to napravi za 20 tak sekundi.
Opce je poznato da se isplativost kalupa mjeri sa 100000 ili vise odljevaka.
E jesam li bio uvjerljiv
|
Bome jesi!
E pa di si ti bio prije!
Ovaj.. ne znam jos sve cifre za ziher, ali bi, naravno napravili sto je moguce jeftiniju varijantu. Za poliranje nije bed jer imam poznatog sa strojevima, negdje u Luckom ima radionu.
Dobro da imamo tebe da nam svima mozes objasniti detalje, jer kao sto sam vec rekao, ja to prvi put idem radit.
Znas li ti koga ko ima takvu CNC glodalicu pa da od njega iznajmimo? Znas li mozda koliko bi covjek (ili firma) trazili za takvo sto?
Istina je da mi se ne da kupovat gotove blokove, nego bi to radije napravio, jer mi je to guba, a lijevanje mi se cinilo najjednostavnijim. Daj neke savjete!
Sh.