Citiraj:
Autor bixsy the king
jbt takvo piskaralo,a ne zna dalje od worda i adoba designa.
Osobno koristim NOD, adblock, tune up 1click maintenance...povremen win defender scan,disc clean up preko winsa i praznim prefetch datoteku
|
Zasto bi se i zamarao s ostalim glupostima ako je "piskaralo"?
Osobno sam imao novinara u kuci cca 8 godina (bivsa) i s obzirom koliko je radila nije ni imala vremena zamarat se jos i s programima vezanim uz malware, nekim cleanerim i sl. Jedina stvar koju je radila redovito je na kraju dana pokretanje desnim klikom CCleaner i stvar rijesena.
Sto se tice odrzavanja racunala, staviti neki free av tipa Avira, Avast ili mozda staviti neki komercijalni program tipa Kaspersky IS , Norton IS, Avira IS i mozda SAS/MBAM za povremeno provjeravanje (cca jednom do dva puta mjesecno je ok).
Ako hoces odlican free IS program, Comodo IS je bez konkurencije (pogotovo ako gledamo sve slojeve zastite koje ima i kako radi odlicno kao jedna cjelina).
Samo nemoj koristit neke piratske av programe, nema smisla to radit, pogotovo ne danas uz tolike odlicne alate.
Cak bi radije stavio MSE, a ne neki crackani av.
Sto se tice registry-a, brzinsko svakodnevno ciscenje desnim klikom misa uz CCleaner ce biti sasvim dovoljno i uz to COMODO System Utilities te imas sve pokriveno.
Bas danas sam nakon visegodisnjeg koristenja Tune Up-a napravio uninstall jer su pretjerali s brojem procesa i koliko se program poceo petljat u rad samog OS-a...jednostavno previse procesa u task manageru.
Tune Up sam zamjenio s COMODO System Utilities i prezadovoljan sam.
Nadopuna:
Nakon druzenja s Comodom ipak sam shvatio da nije to-to pa sam probao alternativu TuneUP-u tj Glary i nisam bas nesto zadovoljan.
Sada vise ni sam ne znam sta staviti od reg. cleanera, pogotovo posto mi je CCleaner za svakodnevnu upotrebu dok mi treba neki program kao TuneUP, ali sam TuneUP mi vise bas i ne odgovara jer stvarno previse stalno neki jarac radi po OS-u.
Ima netko jos kakav prijedlog? Najbolja bi bila neka free verzija alata posto ne volim bas crackove i sl. te ih izbjegavam sto je vise moguce.