View Single Post
Staro 07.11.2012., 23:53   #28015
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Meni Sljeme za vikend dodje kao ispusni ventil i ne mogu si zamislit da pedaliram ko budala po makadamu uokolo
Ljudi imaju skroz krivu percepciju toga.
Nije da ti voziš da bi se penja po makadamu iako toga ima dosta nego da bi se vozija i penjanje je sastavni dio vožnje.
Evo ovaj zadnji đir 25km uspona, neznam kako se vi stalno spuštate ako se ne penjete.

Recimo da ti je brzina spuštanja 3-4x veća od brzine penjanja, znači i ti provodiš 75-80% vrimena penjajući se

Ne govorim o nekoj HC XC vožnji, samo zašto se mučit sa težim, mekanim bajkom 3x više na usponima i ravnicama kad ti je nizbrdo sve isto, možeš proći svejedno, vjerojatno si i brži (ne govorim sad o nekim opakijim DH stazama za adekvatne bicikle).

Na 26ici ćeš još suspenziju dodatno omekšat da bi ti priko manjih brzih stvari bilo bolje, 29ka to jede bez puno rada suspenzije, tako da te na kraju ultimativni hod ispadne isti.

Ja ti kažem da 29ka sa 120 hoda sa solidnim vozačem može puno toga, a kad treba zapedalirat malo intenzivnije nije bed i ne gegaš se sporo.

Naravno, kad bi ima neke prave uvjete tribalo bi nabaviti i dobar FR/DH bajk za opasnije stvari ko to voli, ali će te to opet razbucati i na ~150mm 26ici.

Sve su to super bicikle, u zadnjih nekoliko godina se pojavilo milijun klasa i podklasa, čisto da se zatrpa tržište i svakom loncu nađe poklopac