Citiraj:
Autor baban
a gle, ja sam tad razmisljao i o novom monitoru
e onda ako bi uzeo novi nebi vise 22'' nego 24'', nebi opet tn nego ips matricu, te nebi ovo, te nebi ono.. 
i onda sam si puko samar i odnio ovaj majstoru i da je bilo i 200+kn platio bi 
i ustedio sam si 2000kn
|
Isss ja neznam jel mi citas misli ili kaj al tocno je tak i bilo: Kaj sad ovaj je za kujac idemo odma na 24 idemo na IPS vec sam temu poharo vec je Dell U2412 izabran, jos si samo samarcinu moram stisnut i to je to
Citiraj:
Autor Nikky
Istina da si ograničen lokacijom tj. izborom potencijalnog servisera, tebi zapravo samo treba netko sa lemilom i iskustvom u lemljenju.
Sam obaviš ostalo:
rastavi (vidi na netu kako se rastavlja) > na glavnom pcb - u popišeš elektrolite (kapacitet, napon, oblik, gabarit) > takve nabaviš nove (99% trebaju biti low-esr karakteristike) > sa pcb - om i novim kondenzatorima odeš kod nekog da ih zamjeni > doma sve spojiš i složiš kako je bilo.
Pogledaj: http://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=9179
|
Hvala Nikky nest takvog sam i mislio, pogledo vec i video na youtube o rastavljanju jedino opet neznam koga bi molio da mi to zalemi, ali ipak me tvoj post gurnuo opet na tu ideju nazad i tak bum i napravil i odnesel ovom rtv majstoru da mi sam zalemi vise od 100kn valjda nebu frajer racunal.
Hvala jos jednom svima na odgovorima sad ide rastavljanje valjda nem nikaj shebo
EDIT: Evo uhvatio se posla zacas rastavljeno spajat ni necu dok se ne zamjeni. Uglavnom 6 ih je napuhnuto i svi su jednaki, e sad ako ko zna di se u ZG-u mogu nabavit takvi kondenzatori bilo bi odlicno, ovako sve kaj pise na njima:
SAMWHA WB
25 V
470 uF
105 C (M)
gabariti: 10mm promjer, oko 17mm visina
jos pise sa druge strane: V8A