View Single Post
Staro 31.10.2012., 09:39   #63
nex
Premium

nex's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Meh. Trosi previse struje, previse se zagrijava, a otkljucan mnozitelj mi djeluje kao pomalo ocajnicki pokusaj AMD-a. Steta, volim dati podrsku underdogu i vise puta sam kupio AMD umjesto Intela cak i ako su performanse bile nesto losije, ponajvise zato sto je najcesce i cijena CPU+MBO bila znacajno manja nego kod Intel kombinacije. Ali ovaj sada stvarno ne vidim smisla u kupovini AMD-a.

Citiraj:
Autor Bravo Pregled postova
Ma nemoj me zafrkavat Manji cooler se više grije i pri tome ispušta topliji zrak, veći cooler će ispuštat hladniji zrak.

Da cpu otpušta istu toplinu, pri čemu će veći cooler veći dio te topline ohladit, a manji cooler manji dio tj. veći dio otpustiti.

A jesi me nasmija totalno jedan puše toplo drugi hladno, al svejedno će biti isto

Kaj ako stviše LN2 oće opet ista temperatura sobe biti
Nisam siguran jel ovo zajebancije, ali ako si ozbiljan mogao bi ponoviti osnovnoskolsko znanje iz fizike.

Cooler nista ne hladi, on samo odvodi toplinu sa procesora... i predaje ju okolini. Tj. sobi. Efikasniji cooler ce bolje ohladiti procesor tj. odvest ce vise topline sa njega, ali ukupna kolicina topline u sobi ce biti jednaka.

Naravno da CPU otpusta istu toplinu, cooler nema nikakav utjecaj na unutarnje funkcioniranje CPU-a i njegovo zagrijavanje.

Zaboga, jos samo fali ona fora da ako hoces ohladiti sobu treba otvoriti frizider.
nex je offline   Reply With Quote