Za pocetak, ne zelim da ispadne neki rat onex vs s3, pa necu ni ici u usporedbu, nego se samo osvrnuti na ovo napisano za s3 i svoje iskustvo.
ono sto ja mogu samo zakljuciti je da samsung opako mora poraditi na kontroli kvalitete.
jer ja imam potpuno suprotno iskustvo s telefonom od tebe, na mom nema ni govora o freezanju, laganju, skripanju. Jedino malo duze traje budenje iz sleepa, sto je reako bi normalno, ali je to u rangu manje od 0.5s.
Takoder moj iz nekog razloga ne zeli sam zatvarat aplikacije nego ih drzi u memoriji dok se ne prepuni pa onda zatvara tek, sto mene osobno nervira jer trosi bateriju.
Bas cu morati napraviti test sa nekoliko razlicitih firmware-a, jer me bas zanima da li je to sve samo do toga!
Isto ne znam za problem home gumba, osim sto je malo flimsy posto je ucvrscen samo s doljnje strane, a ne kao bocni da je u finoj izduzenoj rupi, no i dalje ne postoji nacin da ga stisnem po rubu a da se mobitel ne upali, cak i na pola dubine samo.
Meni je iskreno nepojmljivo da mogu biti 2 toliko razlicita iskustva "istog" proizvoda. I iskreno mi je zao da te zapao takav primjerak, a nema mi druge nego vjerovat da se radi o konkretnom primjerku. Nemam pojma kakav je od staroga, ne diram ga uopce, znam jedino da njegov trosi jos manje baterije.
A da se razumijemo, ja sam picajzla kad je u pitanju kvaliteta izrade necega, pogotovo kada mu je vrijednost 3x koliko mislim da takav uredaj treba kostat. I iskreno receno, trebalo mi je malo da probavim gloss straznji dio s3, ali generalno mogu reci da sam danas nakon prvotnih predrasuda vrlo zadovoljan kvalitetom izrade. Benchmarke nisam pustao jer jednostavno mi nema smisla to, oba telefona su prebrzi za to sto jesu, mozda pametni, ali i dalje telefoni.
Moja najveca zamjerka tom telefonu je losa kamera, reklamirana kao ne znam sta, ljudi pisali kao o ne znam cemu, na kraju ispada da je jedva upotrebljiva ukoliko dan nije savrsen. No, da ne bi bilo zabune, onex i 4s nemaju nista bolje, cim su uvjeti iole slabiji od odealnog.
edit:
vidim da si napisao za quadrant, da nemas "power saving" mod ukljucen na s3? Ne bi bio prvi kojem je to uspjelo promaknut