View Single Post
Staro 29.10.2012., 23:08   #3848
Nina Dobrev
Guest
Moj komp

Datum registracije: Oct 2012
Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
Pa zar mu treba išta bolje? Jedino što nema mogućnosti oc-a, ali ne zanima sve ljude oc.
Fora je u tome da se u konfiguraciji za 4.500 kn ne uzima najskuplji mogući procesor i grafička, da bi se onda ostatak komponenti biral po sistemu: ostalo-mi-je-par-kuna-sitniša-pa-sad-treba-kupiti-nekaj.
Core i5-3350P i Core i3-3220 su s njegovog stajališta - jednaki, jer oba procesora budu (od strane sustava) prijavljena kao četverojezgreni. Sad vi njemu objasnite zbog čega daje skoro 500 kn više za procesor koji se također ne da clockati, a on u Task Manageru vidi četiri jezgre ko i sa slabijim Core i3, a bome ni igre mu sa i3-3220 ne rade nekaj pretjerano lošije. Ni jedan od njih tak i tak ne bude mogel clockati, jer nemaju otključan množitelj, a Core i3 ima HT i već u startu nudi viši radni takt. Sudeći po njegovim postovima to mu je i najbitnije.

Uglavnom, poanta je da se za 4.500 kn biraju komponente koje su cijenom i performansama dobro izbalansirane, umjesto da odmah uzima najbrutalnije, a onda ostatak sustava trpi rezanje troškova, jer jednostavno nije ostalo novci za kolko-tolko solidne komponente. Može se u 4.500 kn ubaciti Core i5-3570K + GTX 660Ti, ali tu onda priči dolazi kraj, jer sve ostale komponente moraju biti dno-dna, a to nije smisao preporučivanja u slučaju kad se traži najbolji omjer cijene i performansi.
Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
to nema veze sa tobom, a ti ako hoces ocati Boga u necemu idi na phenom kojeg sam ti preporučio
I kaj bude s tim dobil? Vrijeme tih Phenoma je prošlo i nema smisla da se zavaravate kak nekome činite uslugu kad mu se preporučuje procesor star tri godine i matična ploča bazirana na čipsetu otprije skoro dvije godine. U slučaju da baš mora clockati, ima novih AMD-ovih APU procesora koji idu na čist pristojne taktove, a ipak su temeljeni na novijoj arhitekturi, nude nove mogućnosti i ono najbitnije - cijenom i performansama predstavljaju bolji izbor od Athlon II i Phenom II sustava.

Zadnje izmijenjeno od: Nina Dobrev. 29.10.2012. u 23:37.
Nina Dobrev je offline   Reply With Quote