Dakle prijatelj mi ima komp i komp
Asrock N68c UCC
Athlon 64 5000+
2GB kingmaxx rama(jedna pločica)
nVidia 9800GT (zabb sam tocno vendora)
Evo ovako, problemi su poceli davno, miš se zna smrznit ili se cijeli komp smrzne, nakon nekog vremena je umro HDD (WD) poslali ga na garanciju, naravno dobili novi nazad, (Seagate), i nakon reinstalla Windowsa 7 32bit, idalje se miš zna smrznit, i naravno uzeli novog ali to nije pomoglo rjesenju problema, i onda je to eskaliralo i postajalo sve gore,poceo se kompletno zamrzavat, i izbaciva bi BSoD s kodovima:
Kernel data inpage error BCCode: 7A 0x0000007A
te jos jedan za koji nemoze prikazad naziv al kaze hardware error BCCode: 124 0x00000124
a u Event Vieweru se nalazio error
driver detected controller error on device/harddisk0/dr0
(ispod su detaljniji logovi)
Čisto informativno nekad pri pokretanju iz boota komp ne prepoznaje DVD Drive-isto sata(možda pomogne dijagnostici)
Nakon nekog vrimena se win nije vise mogao bootat, samo bi se restartira na startupu, a kad bi se uslo u recovery izbacio bi BSoD BCCode: 124 0x00000124 .
Uspio sam ga natirat da se boota, reinstalira sve drivere, no nije pomoglo.
Reinstall Windowsa napravio i stavio 64 bitne, i trenutno se instaliraju driveri, ali opet se miš smrzao jednom, jednom i cili komp, osim miša, al dodje sebi nakon nekog vremena, no pukne WLAN veza,(adapter se mora iskljucit pa ukljucit opet)
Napravio memtest86+ ,vga test
stavio novi BIOS na maticnu
HDtune dugi, sve cisto
Meni sve to smrdi na maticnu(a neman drugu tog socketa da testiram), ili mozda napajanje ali sumnjam, jer se kvarovi najcesce dogadjaju kad ostavis komp u idile (tipa ne takneš miš 2 min na Desktopu)
Nagledao sam se i narjesava dosta problema,i svaki put bi zna do čega je, al ovaj je fascinantan i baš ne vidim u čemu bi mogao biti problem .