View Single Post
Staro 28.10.2012., 12:58   #1265
Hombre
Registered User

Datum registracije: Jan 2011
Citiraj:
Autor Munjara Pregled postova
Nije problem ni resend ali u drugom obliku, reorder: nakon refunda opet naručiš.
Taj put te štiti ali jednako tako ostavlja i prostora za zlouporabu pa onda i ebay prati da li netko otvara za hrpu stvari dispute jer nije vjerojatno da baš svaka stvar ne stiže.
Može svatko od nas tražiti i preporučeno slanje ali to ne činimo jer nam je ipak draže najeftinije.
Što da od nekoga s tržnice naručiš i kažeš pošalji mi običnom poštom. On pošalje i predmet ne stigne.
Većina bi ti rekla da si si sam kriv. Na ebayu pak nije tako.
Zato treba imati malo i obzira prema prodavačima jer otvoreni dispute i prisilna naplata od paypala uz negativne ocjene im otežava/poskupljuje poslovanje.
Od ovih stotinjak itema u godinu dana nisam imao porebe dati negativan feedback, a kao što si vidio, ne računajuči ova dva od neki dan, imao sam samo jednu pošiljku koja nije došla na vrijeme tako da jednostavno nisam imao iskustva i radio sam kako piše. Od sada ide prvo mail nakon 40 dana s molbom za refund i naglaskom da ako ne bude izvršen tijekom 44. otvaram dispute. Mislim da je to dovoljno fair, a što se tiče reorder možda i to počnem prakticirati iako preferiram refund pa onda opet klasična kupovina kod njega ili nekog drugog.

Obzirom na bogato iskustvo koje pretpostavljam po tvom sigu koliko ti se čini moj budući postupak.
Hombre je offline   Reply With Quote