Citiraj:
Autor bad_ri
ne mora značiti da je grafa ok ako ti ubuntu dobro radi. jesi li probao malo jače opteretiti grafulju s nekim 3d aplikacijama na ubuntu-u? nejprije će problem biti na grafičkoj, smetnja s memorijom se tako najčešće manifestira.
|
u Windowsima imam ta sranja odmah, na desktopu, dakle pod nikakvim opterecenjem. u ubuntu nema nicega.
grafu sam maloprije izvadio i propuhao od prasine (koje je bilo vrlo malo jer redovno cistim komp) kao i cijeli komp, vratio i opet ista stvar.
ide reinstall, a ako i onda bude problema ide na servis.
edit:
e ovakvo nesto mi se jos nije dogodilo.
instalirao sam FurMark i 3DMark 11.
FurMark sam pokrenuo u windowed modu, 1280x720 (moja reza je 1680x1050) na crnoj pozadini namjerno jer se tako najbolje vide ovi visebojni artefakti, stavio maksimalno opterecenje 2 minute. Pogodite sta? U trenutku kad pokrenem demo, nestanu svi artefakti i nema nikakvih problema. U cem je kvaka? FurMark koristi OpenGL a ne DirectX.
3DMark je radio glitcheve i artefakte (na raznim demoima), dakle slicno kao u Borderlandsu i Dishonoredu. 3DMark koristi DirectX.
Probao sam paliti i gasiti ATI Overdrive u Catalystima. Ne utjece na nista.
Vratio OC procesora s 3.2 na stock 2.4. Ne utjece nista.
Ovo jos nisam dozivio moram priznati. Ispada da:
stroj savrseno radi kad se vrti neki OpenGL cak i pod maksimalnim opterecenjem (FurMark je uspio grafu dotjerati do 65C nakon 2 minute) ali kad se bilo kakav DirectX vrti (pa cak i obicni Windows desktop), onda ima artefakte i u zahtjevnijim modovima i glitcheve.
Mislim da ni mi nista ne ostaje nego reinstall windowsa. :/