@ Old Iggy - Je, radi se o istoj firmi.
@coconut - vidio sam na netu nešto tih programčića, ali mi se čini da sve što sam probao radi preko WPAevent izmjene što ne pali na SP3 i to mi je stvaralo probleme, ako imaš koji da funkcionira pod SP3 javi kad uhvatis vremena
@Bruno Rv - nisam znao za taj post install pa budem malo istražio, thx
@forace - zapravo mi i nema neke razlike prilikom takvog unošenja keya. Na svakom računalu potrebno je izvršiti i dodatne modifikacije nakon što se postavi image pa sam čisto radi osobnih preferencija htio omogućiti i aktivaciju iz windowsa.
Za to sam pronašao način, ali iz nekog razloga stvar nije radila. Prilikom Reseala u sysprep-u ako koristim opciju mini setup - onda se answeri pojavljuju u starijem GUI-u i tamo se može preskočiti upisivanje keya odmah - ali tada se računalo nađe u loopu (sa završetkom answera dođe reset i ponovno se mora odgovarati na answere...)
Na kraju sam koristio samo opciju Reseal i stvar funkcionira (uz uvijet da se odma ukuca key). Primjetio sam i jedan nedostatak. Naime, nakon sysprep-a ne pamte se postavke za auto logon pa ih je potrebno ponovno postavljati, to me malo zabrinulo jer ima više stvari u windowsima koje sam mijenjao pa se nadam da je ostalo zapamtio.
Kako se radi o 3 vrste računala koja bi trebala biti identična hardverski zaključio sam da mi je praktičnije raditi image nego instalaciju preko sysprep-a. Feature mi se čini odličan, ali sam već za dva računala napravio sve što treba pa sam odlučio nastaviti tako. Dvije vrste računala mi dolaze sa OBK, a treći je mislim VLK, sa njim ću se sutra veseliti pa ću vidjeti što s njim. (koliko mi se čini, ta računala dolaze sa backupom na vlastitom disku i ne dolazi nikakav win key sa njima)
edt: što se tiče same aktivacije...negdje sam pročitao da, ako su dva računala sa istim keyem da bi se jedno trebalo deaktivirati. Ostavio sam preko noći 2 na netu baš radi zadovoljenja znatiželje. Ujutro je sve radilo normalno i ni jedan nije bio deaktiviran. Radilo se o postavljanju aktiviranog imagea na 2 'različita' računala.