View Single Post
Staro 23.10.2012., 19:23   #1
lokoloko
Registered User

Datum registracije: Jun 2012
Aspire One i WiFi

Moram napisat od početka da se problem pobliže shvati jer sam već lud:

Radi se o Aceru Aspire One netbooku koji je došao iz Njemačke sa predistaliranim XP-om na njemačkom, koji hrvatski vlasnik ne razumije i dao mi je isti na reinstalaciju prekjučer.
Preko usba sam instalirao XP pro i Croatian LIP i prvo što mi je bilo je instalacija drivera za mrežnu karticu. Instalirao zadnje Atheros drivere sa službene stranice, spojio se na svoju mrežu i instalirao TeamViewer da se ne zezam sa tim ekranom, touchpadom i instalaciju završim sa stolnog kompa. Pod završim mislim na instalaciju svih drivera, xp update, aviru free, office, gom, winamp, ie8, firefox, chrome, java, flash, itd. Nego sve prođe bez problema da bi čovjek jučer pokupio stroj i kasnije mw nazvao da ne može na internet tj. može se spojit na svoju mrežu al ne može na internet. Na prvu je vjerovatno neka bezvezarija tipa fulao je passowrd za mrežu ili se ruter zablesirao. No nakon 45minutnog razgovora na telefonu i probavanja svega i svačega, smeće nije proradilo.

Danas fizički odem do čovjeka da vidim u čemu je problem i tu nastupa magija.
Ruter je Siemens sx763, t-comov. Čovjek inače ima kao mini privatni hotel tj. cimer fraj pa svi gosti koriste tu njegovu mrežu, inače ništa strašno, mislim da je bilo spojeno 5-6 uređaja na taj wlan. Mreža je b/g mixed i enkripcija je wpa2. Acer normalno pronađe mrežu, idem se spojit na nju, ukucam ključ i on se spoji. DHCP je upaljen na ruteru i Aceru dodjeli adresu (u ovom slučaju je davao 1.57) no nema izlaza na internet nit mogu pingat ruter. Čovjek ima još jedan, samo gajnc novi sx763 ruter, probamo i njega - ista stvar. Kad isključim enkripciju,; tj ostavim mrežu otvorenu Acer se spoji i sve radi bez problema. Probao sam mjenjat kanale (nema nikog u susjedstvu), enkripcije, ključeve, ssid-ove na oba rutera - uvijek ista priča. Svaki put sam brisao "zapamćene" mreže u advanced settings i disable-ao wlan prije novog pokušaja.
Sad sam ga opet odnio sebi kući i evo gledam ga na dva metra kako je besprijekorno spojen na moj wlan sa wpa2 enkripcijom i sve radi.

E sad na sve ovo gore napisano jesam li ja jedini u svemiru kojeg ovakve baje napadaju ili postoji nekakva kvačica da se otkvači pa da radi?

Hvala.
lokoloko je offline   Reply With Quote